7 лютого 2024 року в Уманській філії ПВНЗ «Європейський університет» розпочала роботу Зимова економічна школа «Економіка України 2024: реалії та перспективи розвитку».

7 лютого 2024 року в Уманській філії ПВНЗ «Європейський університет» розпочала роботу Зимова економічна школа «Економіка України 2024: реалії та перспективи розвитку».
Робота Зимової економічної школи розпочала директорка Уманської філії, доцент Інна Космідайло, яка привітала учасників та побажала успіхів у роботі.
Спікери плідно працювали 7-9 лютого 2024 року. Програма Зимової економічної школи включала сучасну актуальну тематику.
Зокрема, доцент Олександр Богашко відзначив важливість формування ідеології ефективного лідера, в основі якої має лежати усвідомленість, вплив та відповідальність.
Професор, Ірина Каліна акцентувала увагу на необхідності та ролі цифровізаційних процесів в структурних підрозділах підприємства.
Аспірант, Євгеній Листопад наголосив на актуальності та особливостях післявоєнної відбудови регіонів України та участі у цьому зарубіжних партнерів. Зокрема мова йшла про м. Умань та можливості розвитку сучасних технологій розумного міста.
Доцент Віталій Стойка пояснив значення розвитку Smart-міста як базису цифрової трансформації економіки України. Розповів про зручність обладнаних автобусів GPS-трейкерами, за допомогою яких рух кожного з них пасажир може відстежити через мобільні додатки Easy Way, 2Gis, City Bus, роль чат-ботів для пошуку роботи в містах, окремі аспекти додатку «Дія», «е-Малятко» тощо.
Під час роботи Зимової економічної школи розглядалися також і правові аспекти функціонування економічної системи України.
Зокрема, Ростислав Цімоха докладно розібрав алгоритм розгляду справи про адміністративне правопорушення.
Ольга Яроміч пояснила особливості вирішення судом справ у сімейних відносинах в умовах військового стану.
До заходу долучилися стейкхолдери, студенти 1, 2 та 3 курсів філії, науково-педагогічні працівники та аспіранти, які активно включалися у наукову дискусію, ставили цікаві запитання.
Логічним завершенням роботи Зимової економічної школи у 2024 році стало відвідання Історичної будівлі – Будинок Файнштейна, де, в атмосфері історичної таємничості та чайної церемонії з смаколиками-передбаченнями, і відбулося підведення підсумків та напрацювання рекомендацій роботи на майбутнє.
По завершенню організатори вручили учасникам сертифікати та подякували за активну участь у роботі.