У середу 28 лютого 2024 року керівництвом Уманської філії ПВНЗ «Європейський університет» було організовано екскурсію до Уманської міської централізованої системи бібліотек.

Захід орієнтований на популяризацію серед молоді важливості друкованої продукції, її ролі у розвитку мислення, набутті нових знань та збагаченні словникового запасу. У заході взяли участь студенти спеціальності 073 Менеджмент та науково-педагогічні працівники філії.


Розпочала захід директорка Уманської філії, доцент Інна Космідайло, яка зазначила, що сьогодні багато зарубіжних країн роблять акцент у класичних закладах освіти саме на використанні друкованих праць здобувачами освіти. Саме друковані енциклопедії, праці вчених–класиків та сучасних науковців впливають на формування бази знань.


Книга сприяє кращому запам’ятовуванню і сприйняттю інформації.
Керівник бібліотеки провела цікаву екскурсію, під час якої учасники змогли ознайомитися з особливостями роботи закладу. Під час відвідання бібліотеки учасники мали можливість поспілкуватися з працівниками бібліотеки про можливості користування фондами та матеріалами книгосховища. Під час відвідання ознайомилися із історією функціонування та специфікою роботи бібліотеки. По завершенню екскурсії усі учасники забажали пройти реєстрацію та стати постійними клієнтами бібліотеки та отримати важливу інформацію про фонди навчально-наукової літератури та наукових періодичних видань.


Як підсумок заходу відбулося обговорення учасниками питань подальшої співпраці та важливості використання фондів бібліотеки у освітньому процесі.